Gode råd, når din baby ikke kan finde ro

Grædende dreng i sengen der ikke kan finde ro
Gode råd, når din baby ikke kan finde ro
Henrik Andersen
-
03/10/2022
-

Det kan være meget frustrerende, når din baby ikke kan finde ro. Det er synd for babyen, som har brug for roen, og det er hårdt at være forælderen til det urolige barn, da du er på hele tiden. Du bliver let bekymret for, om der mon er noget galt med din baby, men heldigvis skal baby ofte blot hjælpes til ro.

Det bugner med velmenende råd og vejledninger på nettet, om hvad du kan stille op med din urolige baby. Kan baby ikke finde ro, kan det være en god idé at få tjekket ham eller hende hos lægen, inden du går i gang med at afprøve de andre gode råd. Det kan jo være refluks, kolik, øreproblemer eller andet, som baby døjer med.

Baby kan ikke finde ro

Har du brug for at have frie hænder, når dit barn sover, så kan du prøve at putte din baby i en tyngdepose. En tyngdepose klemmer blidt om din baby, som når du krammer dit barn. Kan baby ikke finde ro uden at være i dine arme, kan du prøve at se, om det kan hjælpe med en tyngdepose, så dine arme kan få en lille pause.

Brug tyngdeposen som sovepose eller som kørepose, når I kører med barnevognen eller bilen. I posen er der små indkapslede kugler, som skaber en tyngende fornemmelse, når babyen får den på.

Årsagen til at din baby ikke kan finde ro, kan for eksempel være, at din baby er særlig sensitiv, og derfor har brug for lidt mere hjælp og ro omkring sig for at kunne finde ro og få sovet nok til at holde humøret oppe.

Baby kan ikke finde ro i sig selv

Det er meget frustrerende, når baby ikke kan finde ro. De fleste babyer finder ro, når du vugger dem i dine arme. Selvom du hurtigt får nogle gode armmuskler, så er det alligevel hårdt for arme, ryg og nakke, at vugge rundt med din baby. Her kan du have stor glæde af en slyngevugge, som kan give baby lignende bevægelser.

En slyngevugge kan hænges i en krog i loftet, i en dørkarm eller hænges i et stativ. Her i kan baby både vugges fra side til side og op og ned, som når du vugger ham eller hende i armene og går rundt på gulvet. Kan baby ikke finde ro, så kan en slyngevugge altså være redningen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!